Hirmondo

A község büszkeségei

A község büszkeségei

Minden kisgyerek tehetséges, ügyes valamiben, vannak azonban, akik nem is rejtik ezt véka alá, és szívesen részt vesznek különféle megmérettetéseken, amelyeken kipróbálhatják tudásukat, összemérhetik képességeiket a többiekével. Ozsdola tehetségei közül most három tanulót mutatunk be, akikre méltán lehet büszke a község.

„Motokrossz-versenyeken voltam, és supermoto megmérettetésen is” – kezdi szerényen a bemutatkozást Ördög Zoltán, akinek nevével sokszor találkozhattak olvasóink, hiszen a kisfiú nem csupán az országban ismert, nevét a nemzetközi versenyszférában is jegyzik, eredményeiről gyakran beszámolt a Székely Hírmondó is. „Négyévesen kezdtem motorozni, egy kis motorral, segédkerekekkel”, emlékszik vissza. „Egyből megszerettem, egyáltalán nem féltem, vagy talán csak egy kicsit. Sokáig szeretném még folytatni” – mondja szenvedélyéről.

A vidám versek versmondó verseny megyei szakaszának első helyezését nyerte meg tavaly Szőcs Andrea, ezzel részt vehetett a Szatmárnémetiben tartott országos szakaszon, ahonnan különdíjjal tért haza. „A Szösz néne című verssel szerepeltem, azért szeretem a verseket, mert érdekesek, kedvelem a rímeket, a sorok ritmusát”, fogalmazza meg a kislány, aki elmondása szerint kissé izgul, ha színpadra kell állni. Nem csupán szavalásban ügyes, népdaléneklésben, mesemondásban is tehetséges.

Földes Levente mesemondásban jeleskedik, kedvence a Pityipalkó és a hozzá hasonló vidám, mókás mesék. Nagyon jó eredményekkel büszkélkedhet, de nem csak akkor érzi jól magát, ha helyezést ér el a versenyeken, öröm számára a mesetanulás folyamata is, és elégtételt jelent, ha a hallgatóságát jó kedvre deríti, árulta el. Nem sajnálja a mesetanulásra szánt időt, a felkészülésben tanító nénije, Páll Mária segít, otthon a szüleivel gyakorol. Nagyon picit izgul, ha színpadra kell állni, rezgett a pávatoll a kis kalapon, amikor az országos versenyen kellett helyt állni, de Levike sikerrel vette az akadályt, első helyezéssel térhetett haza, idézik fel nevetve a tanítónőjével. További sikereket kívánunk mindhármuknak!

Hozzászólások