Felhívás!

Zöld Dacia közeleg

Zöld Dacia közeleg Gazdaság

Az október 15-én, csütörtökön kezdődő Renault eWays virtuális (azaz internetes) autókiállításon bemutatják az első román gyártmányú elektromos személygépkocsit. A Dacia Spring sorozatgyártása jövő évtől esedékes.

A tervrajzok szerint a Dacia Spring 3 méter 73 centiméter hosszú, négyszemélyes autó lesz. Teljesen feltöltött akkumulátora 150-200 kilométerre biztosítja a közlekedést, vészhelyzetben 50 perc alatt lehet elérni az akku 80 százalékos feltöltöttségét. A háztartási villanyhálózatból körülbelül 10 óra alatt feltölthető az akkumulátor, ez 15-20 lejjel terheli a villanyszámlát. A zöld Dacia motorja 44 lóerősre készül, az akku 26,8 kilowattórás. A gyártók már most figyelmeztetnek, hogy városi, és főleg nagyvárosi forgalomban az akkumulátor hamarabb lemerülhet, gyengülhet, mint például a települések közötti vezetés közben.

A Dacia Springre valószínűleg az ára miatt is sokan odafigyelnek majd, hiszen a jelenlegi ismeretek szerint Európa legolcsóbb villamos autója lesz, az indulási árát 20 ezer euró alá szorítják, áfával együtt.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.