Hirdetés
Hirdetés

Várják a vendéglőnyitást!

Várják a vendéglőnyitást! Gazdaság

A romániai szállodák és vendéglők egyik szakmai, érdekvédelmi szövetségének a kérésére készített felmérést a CURS közvélemény-kutatási intézet.

Hirdetés
Hirdetés

Az eredmény szerint a megkérdezettek 78 százaléka azt szeretné, hogyha a vendéglők kapui, ajtói ismét megnyílnának, és szabadon lehetne járni éttermekbe. 80 százalék részben vagy teljesen egyetért azzal, hogy a szükségállapot, vészhelyzet, vesztegzár és egyéb járványellenes intézkedés okán bezárásra kötelezett szórakozóhelyek (vendéglők, bárok, kávézók, sörözők stb.) működtetőit, tulajdonosait és személyzetét anyagilag, gazdaságilag kárpótolnia kell az államnak, hiszen a koronavírus-járvány a vendéglátókat súlyosan érintette anyagilag, forgalmuk drasztikusan lecsökkent, olykor teljesen szünetelt.

A válaszadók 38 százaléka számára személyileg és közösségileg is nagyon fontos igény az, hogy vendéglátói helyeket látogasson, 56 százalék a járvány előtt havonta legalább egyszer “beült” valahová, 48 százalék rögtön menne vendéglőbe, bárba, kávézóba stb., hogyha az egészségvédelmi szabályok tiszteletben tartásával újra nyitnának.

A november első hetében készült felmérést elemző vendéglátói szövetség rámutat, a szórakozóhelyek, éttermek bezárása nem állította meg a járványt, nem oldotta meg helyzetet, ám felbecsülhetetlen károkat, veszteségeket okozott az ágazatnak.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük