Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Újabb Lidl áruház épül Sepsiszentgyörgyön

Újabb Lidl áruház épül Sepsiszentgyörgyön Gazdaság

Új Lidl áruház épül Sepsiszentgyörgyön, a városrendezési dokumentációról a helyi tanács csütörtöki ülésén szavaznak a tanácsosok. A kiskereskedelmi üzletlánc második egysége a Szemerja negyedi stadion közelében, a Vadász és a Szegfű utcák áltak közrezárt területen épülhet meg, 13.639 négyzetméteres területen.

A helyi hatóságok azzal indokolják a beruházás szükségességét, hogy a település fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődése szorosan összefügg a lakosság életminőségének és életszínvonalának javításával.

A városrendezési terv jóváhagyásáról szóló határozattervezetet szeptember 6-án bocsátották közvitára, és mind a sepsiszentgyörgyi városházán, mind pedig az intézmény honlapján tanulányozható volt, a város lakói szeptember 19-ig írásban tehettek javaslatokat, vagy fogalmazhatták meg véleményüket a projekttel kapcsolatban.

A dokumentumot a helyi tanács csütörtöki ülésén terjesztik be jóváhagyásra. Az építés előtt álló üzlet a hatodik szupermarket lesz Sepsiszentgyörgy területén.

fotó: Barabás Ákos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. október 26., 11:23
  ÉRTÉKELÉS: 10

  A Sepsiszentgyorgyi koszponti zoldsegpiacon minden arus viszontelado a Brassoi nagypiacrol szalitjak az aruikat nap mind nap reggele fel het es het kozott – a rendorseg kellene kozbelepjen es minden egyes alkalommal elkoboza a kocsiban talalt nagy mennyisegu arut.
  Egy becsuletes termelo nem tud eladni toluk 10-20 tojast es akarmi mast mert egyszeruen nem kap asztalt.Jol megvan szervezve koszonyuk RMDSZ. Azert olyan draga az aru , vagyis ketszeresse vagy haromszorosa mint mashelyt azzal a cimszoval hogy a szepsziszentgyorgyi vasarlo tul igenyes.
  Kikell kerulni a piacot – igy tesznek mar sokan.

 • User
  Dátum: 2022. október 26., 12:45
  ÉRTÉKELÉS: -4

  A négy mínuszolónak üzenem:egyen bátran a szupermarketekből! Ezért vannak a gyógyszertárak.Darwin törvénye időt álló! Az ilyeneknek csak a gyerekeit sajnálom, mert ők nem hibásak azért , hogy az,, öntudatos szülő ” mérgezi őket!

  • User
   Dátum: 2022. október 26., 14:31
   ÉRTÉKELÉS: 9

   Aztán a nem szupermarketben vett élelemben mi van? Pontosabban hol máshol tud venni bármit is? Nem attól rossz a kaja, hogy az üzlet alapterülete 20 vagy 200 m2. A 20m2 tömbház alatti üzlet (ami amúgy szintén lehet supermarket) is a nagybani lerakatokból vásárol. A kisebbek meg ne adj isten a Kaufland vagy Lidl-ből is. Mi a különbség mondjuk a Kafulandban árult Covalact kefír és a kisboltban vett közül? Azon kívül. hogy az utóbbiban 2-3 lejjel drágább, esetleg ki is radírozzák a lejárati időt. Saját tapasztalat. Mi a különbség a Simultan hargitai tejgyártó Kaudlandos termékei és az saját néven eladott között? Egyikbe mérgezett tejet raknak, a másikban nem?
   A sok hír, hogy ezt vagy azt vontak vissza arról szól, hogy működik az ellenőrzés. Inkább az a baj, hogy soha, de soha nem hallunk olyant, hogy a kis helyi üzletek valamit is visszahívnak vagy kicserélnek.
   Végezetül pedig nagy üzletben is lehet tudatosan helyi terméket vásárolni, csak el kell olvasni mi van ráírva.
   És ha nem üzlet, akkor marad a piac, ahol nagy része szintén nagybaniban vásárol, de a kistermelő sem garancia, mert ő meg aztán nem fogja neked elmondani, hogy mit spriccelt a zöldésgre. Ha igen, meg jó sokat, hisz neki is kell a termés, abból él. Ne legyünk naivak. Max. ha te termeled, akkor tudsz róla mindent. De ki tud mindent megtermelni és elkészíteni?

 • User
  Dátum: 2022. október 26., 14:09
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Egyszerű. Bezárunk minden multit, megnyitunk négy új piacot, 57 kisüzletet és meggyőzzük az embereket, munkából hazajövet térjenek be 7-8 üzletbe bevásárolni. Persze a piacosok ugyanazt az árút adják, csak drágábban.

 • User
  Dátum: 2022. október 27., 20:42
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Hány kassza lesz nyítva???
  Kézdin legtöbbször 1 van nyítva! Ha sietek meg sem próbálok bemenni! A kikürtölt akcióik meg legtöbbször nem léteznek! Amúgy sok jó termékük van, csak pénz legyen!!! A helyi duma meg kit érdekel?! Sok hitvány vásárol 1-2 kosár árut majd kidekázza az ABC jében 2x annyiért!😂😂😂