Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint a felére csökkent augusztusban a forgalomba került új személygépkocsik száma

Több mint a felére csökkent augusztusban a forgalomba került új személygépkocsik száma Gazdaság

Augusztusban 17,6 százalékkal 884.394-re esett vissza a forgalomba állított új személygépkocsik száma Európában. A legjelentősebb csökkenést Romániából és Észtországból jelentették.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentése szerint a román autópiac 51,9 százalékkal esett vissza a múlt hónapban, amikor 11.157 új autót helyeztek forgalomba, míg 2019 augusztusában 23.177-et. Észtországban 42,3%-os volt a csökkenés.

Az öt legnagyobb piac mindegyikén visszaesést regisztráltak: Németországban 20%-kal, Franciaországban 19,8%-kal, Spanyolországban 10,1%-kal, Nagy-Britanniában 5,8%-kal, Olaszországban pedig 0,4%-kal csökkent a forgalomba került új autók száma.

Júliusban európai viszonylatban 3,7 százalékos, Romániában 44,2%-os visszaesést jegyeztek.

Az idei év első nyolc hónapjának adatait tekintve Európában 32,9 százalékkal 7,28 millióra csökkent az utakra került új autók száma. A január és augusztus közötti hónapokban Romániában 37,5 százalékos visszaesést jegyeztek.

Az ACEA jelentése az Európai Unió országaiból, Nagy-Britanniából, valamint az Európai Szabadkereskedelmi Társulás (EFTA) országaiból (Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc) származó adatok alapján készült.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük