Felhívás!

Teodorovici: beruházás nélkül nincs fenntartható gazdasági fejlődés

Teodorovici: beruházás nélkül nincs fenntartható gazdasági fejlődés Gazdaság

Bármennyire is akarjuk, beruházás nélkül nincs fenntartható gazdasági fejlődés – nyilatkozta csütörtök este az Antena 3 televíziónak Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

“Elmondtam kollégáimnak is a kormányban, különösen azokon a területeken, ahol sok pénz van, mint a közlekedés, az egészségügy, hogy gyorsítsák fel a befektetéseket, mert bármennyire is akarjuk, beruházás nélkül nincs fenntartható gazdasági fejlődés. Lehet (…), hogy most megnyugodnak kicsit a dolgok, a cégek, az emberek elkezdenek dolgozni, újra hisznek a román gazdaságban és ez egy nagyon fontos dolog, mert lassan-lassan eljuthatunk oda, amit mindannyian akarunk, vagyis hogy nagy közberuházások legyenek (…), hisz ha egy eurót fektetsz az infrastruktúrába, az legalább két eurót hoz a gazdaságba” – magyarázta Teodorovici.

Véleménye szerint nem a finanszírozás kérdése az oka annak, hogy nem valósulnak meg az infrastrukturális projektek, hanem egyes közstruktúrák rendkívül gyenge kapacitása.

Ugyanakkor Teodorovici meggyőződését fejezte ki, hogy Mirela Călugăreanu, az Országos Adóhatóság (ANAF) új vezetője, behozza a lemaradásokat az adóbegyűjtés területén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.