Felhívás!

Székelyek a „szakmák olimpiáján”

Székelyek a „szakmák olimpiáján” Gazdaság

Székelyföldi diákok látogattak el Budapestre a „szakmák olimpiájára”, az Euroskills 2018 nevű rendezvényre, ahol 28 európai ország fiataljai mérték össze szakmai tudásukat, tájékoztatta lapunkat Kristó Kinga.

A háromszéki gépipari klaszter vezetője szerint azért tartják fontosnak, hogy fiataljaink ellátogassanak külföldi szakmai rendezvényekre, mert így fogják belátni, hogy mennyire fontos a szakmát komolyan és céltudatosan venni. „A helyi cégek is rendelkeznek már a legutolsó technológiákkal és szükségük van a jól képzett fiatalokra, akikben ott van a vágy, hogy többet hozzanak ki magukból”, mondta Kristó Kinga. A Transylvanian Mechanical Engineering Cluster vezetője emlékeztetett, hogy az idei Szent György Napokon szervezték meg a Kezdj el barkácsolni! című versenyt, és a nyerteseknek a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat sepsiszentgyörgyi irodájának vezetője, Deák Gyöngyvér ajánlotta fel a „szakmák olimpiáján” való részvételt.

A sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola 6 diákja és a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola 4 tanulója, valamint kísérő tanáraik – Borbáth Attila és Zöld Kálmán – látogatták meg Budapesten az Euroskills 2018 rendezvényt, ahol 80 ezer látogató előtt 28 ország mintegy 600 résztvevője versenyzett. Az esemény ugyanakkor látványos bemutatója napjaink szakmáinak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek. A székelyföldi fiataloknak lehetőségük volt meglátogatni a budapesti Mikropakk családi vállalkozást, amely műanyag alkatrészeket gyárt európai szinten, számolt be Kristó Kinga.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.