Felhívás!

Röviden

Elvesztette az iskolapert az EMNP
Tegnap délután a brassói ítélőtábla ítéletet hirdetett az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vs. Sepsiszentgyörgyi tanács, iskolaper néven elhíresült ügyében. Amint ismert, az EMNP azért kereste igazát a bíróságon, mert úgy vélte, a megyeszékhelyi tanács a törvényes procedúra többszörös megszegésével fogadta el azt a határozatot, amellyel összevonta a Kós Károly Szakközépiskolát a Puskás Tivadar Iskolaközponttal. Bálint József, az EMNP Kovászna megyei elnöke szűkszavúan közölte lapunkkal a brassói ítélőtábla döntését: „keresetünket elutasították. A tanácshatározat érvényben marad.” 

A nép ügyvédje fogad
Ma 10 órától a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje, Cătălina Dinu brassói területi szakértő. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes. 

Sebességmérés
Ma a 10-es országúton Bodzafordulón, Bodzakrasznán, Zabratón és Bredéten, a 11-es országúton Uzonban, Kökösben, Szentivánlaborfalván, Nyujtódon és Bereckben, a 12-es ország­úton Sepsiszentgyörgyön, Szotyorban, Kilyénben, Málnáson és Mikóújfaluban, a 13-as ország­úton Rétyen és Barátoson folyik sebességellenőrzés. 

Aradi vértanúk emléknapja
Kézdivásárhely idén is tisztelettel emlékezik az aradi tizenháromra, az ünnepséget a Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán tartják október 5-én, pénteken 14 órától. A műsorban a Nagy Mózes Gimnázium, valamint a Református Kollégium diákjai vesznek részt, a műsort az iskola tanárai és diákjai közösen állítják össze. Szombaton, október 6-án 12 órától Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi tizenhármak emlékére felállított kopjafáknál tartanak megemlékezést. Beszédet mond Benkő Erika, az RMDSZ háromszéki parlamenti képviselője, melyet a Székely Mikó Kollégium diákjainak műsora követ. Ft. Szabó Lajos római katolikus kanonok áldása, a koszorúk elhelyezése és a himnuszok eléneklése után az egybegyűltek levonulnak az Erzsébet parkba, az 1848/49-es szabadságharc honvéd emlékművéhez. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.