Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szállításügyi miniszter: mintegy 80 km autópálya áll építés alatt jelenleg

Szállításügyi miniszter: mintegy 80 km autópálya áll építés alatt jelenleg Gazdaság

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter bízik benne, hogy 2022-ben sikerül átadni a forgalomnak a jelenleg építés alatt álló mintegy 80 km-nyi autópálya egy részét, illetve hogy idén nyárig bevezetik a sztrádaépítési munkálatok drónok segítségével történő nyomon követését. Erről a Digi24 televízió vasárnap esti műsorában beszélt a tárcavezető.

Hirdetés
Hirdetés

Grindeanu kérdésre válaszolva rámutatott, nem tudja pontosan megmondani, hány kilométer autópályát tudnak átadni a forgalomnak ebben az évben. Kiemelte, mielőtt átvette volna a szállításügyi minisztérium vezetését, egyetlen kilométernyi sztrádát sem adtak használatba 2021-ben. „Erőfeszítéseket igényelt az összesen mintegy 30 kilométer elérése, de ez nagyon kevés, szinte a legkevesebb az elmúlt 5-6 év viszonylatában” – fogalmazott.

Mint mondta, jelenleg 80 kilométernyi autópálya áll építés alatt, és ennek egy részét, „egy vagy talán két szakaszt”, át is tudnak adni a forgalomnak idén. Grindeanu reményét fejezte ki, hogy ezek között lesz a Nagyszeben és Bojca közötti autópálya-szakasz is, amelynek ugyan 2023 a kivitelezési határideje, de jól haladnak a munkálatokkal.

Ugyanakkor ebben az évben újabb építőtelepeket nyitnak meg, „és nem keveset” – ígérte a miniszter.

Sorin Grindeanu azt is elmondta, idén nyárig be akarják vezetni az építőtelepeken zajló munkálatok drónokkal történő nyomon követését. Az erről szóló jogszabálytervezetről már tárgyalnak a belügyminisztériummal – tette hozzá.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 3., 12:44
    ÉRTÉKELÉS: 2

    30 km még szekér útnak sem túl hosszú. Ha ebből a 80km-ből felét sikerül majd átadni, már akkor is lehet dicsekedni év végén , hogy milyen ügyes az ország, csak ebben a tempóban akkor 50 év múlva sem lesz 2-3ezer km autó pálya.