Felhívás!

Röviden

Érvénybe lép a kilépési igazolás?

A munkaadónak úgynevezett kilépési igazolást kell adnia minden alkalmazottnak, akinek lejár a munkaszerződése, ekként módosította a munkatörvénykönyvet a szenátus. A dokumentumot az egyéni munkaszerződés lejárta előtt legalább három nappal ki kell állítani, azt mindkét félnek alá kell írnia, és tartalmaznia kell a pénzügyi és vagyoni helyzetet, azaz egymással szembeni elszámolást. Amely cég ezt nem teszi meg, 1500-tól 3000 lejig terjedő pénzbírsággal sújtható. A kilépési igazolás kiadásának kötelezettségéről a képviselőház mondja ki a végső szót.

 

Megkésve, de elkezdik

Az Országos Adóhatóság (ANAF) napokon belül elkezdi azoknak az összegeknek a visszafizetését, amelyeket a járműtulajdonosok 2007 óta fizettek be az államkasszába környezetszennyezési illetékként vagy autóregisztrációs adóként. Bár már januártól el kellett volna kezdődnie a visszafizetésnek, az adóhatóság csak most kapta meg a szükséges pénz egy részét a Környezetvédelmi Alaptól. Az adóhatóság előbb az illeték összegét utalja át az autótulajdonosnak, később pedig visszafizetik a napi 0,02 százalékos késedelmi kamatot is. Fontos tudni azonban, hogy ezt legkésőbb idén augusztus 31-ig kérvényezni kell az adóhivatalnál, az ehhez szükséges formanyomtatványt a www.anaf.ro oldalról lehet letölteni. A kérvényhez csatolni kell a jármű forgalmi engedélyét és törzskönyvét.

 

Idén nem változtatnak

2018 a stabilitás és kiszámíthatóság éve lesz a vállalkozói szféra számára, nyilatkozta Radu Oprea. Az üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszter szerint ebben az esztendőben nem lesznek adóügyi változások, a kormány szándéka az, hogy ez a befektetések éve legyen. A miniszter szerint építőjellegű kommunikációt szeretnének kialakítani a vállalkozók és az állam között.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.