Felhívás!

Adófizetői roham várható

Előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy a kedvezményes helyi adó befizetési határidejének (március 31.) lejárta előtt felpörög az adófizetési kedv Sepsiszentgyörgyön, sokan a hónap végéig igyekeznek törleszteni egész évi ingatlan-, terület- és járműadójukat, hogy részesüljenek a 9,9 százalékos kedvezményben.

 

Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere tájékoztatása szerint eddig a magánszemélyek fele élt ezzel a lehetőséggel, hiszen az épület adót 56, a területadót 55, a járműadót pedig 45 százalékban fizették már be a városkasszába. A jogi személyek már nem ennyire lelkesek, hiszen a cégek az ingatlanadót 6%-ban, a területadót 9%-ban, jármű adót 22%-ban törlesztették.

Az alpolgármester szerint a határidő lejártáig ez sokat változhat, hiszen a jogi személyek fel kell értékeltessék ingatlanjaikat, és ezt a dokumentációt március 31-ig nyújthatják be a városkasszába. Ebben az időszakban próbálják hatékonyabbá tenni az adóbegyűjtést, így például felhívják a kilyéni és szotyori lakosok figyelmét, hogy ma (csütörtök) 9 és 13 óra között lehetőségük van a településükön is kifizetni az éves adójukat, nem kell ezért Sepsiszentgyörgyre utazniuk. A kilyéniek Vaszi Etelka falufelelősnél, a szotyoriak az óvoda alagsorában tehetnek eleget kötelezettségüknek.

Aki március 31-ig befizeti egész évi ingatlan, terület és jármű adóját 9,9%-os kedvezményben részesül. A helyi adóhivatalban készpénzzel, bankkártyával, fizetési és postai utalvánnyal is lehet fizetni, ám a ghiseul.ro honlapon online is lehetséges az adózás.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.