Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Fejlesztési pénz hegyvidéki gazdáknak

A mezőgazdasági minisztérium három beruházási programot finanszíroz hegyvidéki övezetekben, így a háromszéki gazdák is élhetnek a pályázati lehetőséggel. A Hegyvidék Országos Ügynöksége által közzétett pályázati lehetőségek között támogatják tejbegyűjtők, illetve tejfeldolgozók létrehozását, továbbá esztenák létesítését vagy erdei gyümölcsök, gombák, gyógy- és aromás növények begyűjtésére szolgáló raktárak építését és feldolgozását célzó befektetéseket. A pályázatok önrészesek, a támogatás intenzitása 40 vagy 50 százalékos, ami egyes programoknál további 20 vagy akár 40 százalékkal is emelkedhet. Kovászna megyében bővebb információt a Hegyvidék Ügynökségének bodoki vagy bodzafordulói területi irodáinál kérhetnek. Részletek: https://azm.gov.ro/category/programe-de-investitii/

Lista a jó adófizetőkkel

Az országos adóhatóság közzétette a honlapján (www.anaf.ro) azoknak a jogi személyeknek a listáját, amelyeknek nincsenek adóhátralékai vagy egyéb köztartozásai. A jó adófizetőknek számító cégek jegyzéken 571.300 jogi személy szerepel, amelyek a harmadik negyedévben időben befizették adóikat az államkasszába. Az ábécérendbe szedett listán az adózó neve és adószáma is szerepel, de az ANAF rendszerében lehetőség van egy cég nevére vagy adószámára is rákeresni. Az adóhatóság ezentúl negyedévente teszi közzé a jó adófizetők jegyzékét.

Rohamra készülnek

Az elszabaduló inflációtól és a további drágulásoktól tartva várhatóan sokan használják ki a november 11-re meghirdetett Black Friday vásárlási kedvezményeket, és már most megvásárolják a karácsonyi ajándékokat. A Frames elemzői szerint a tavalyi 350 millió eurót követően idén az eladások meghaladhatják a 400 millió eurót. Előrejelzésük szerint a fekete pénteki bevásárlókosár átlagos értéke meg fogja haladni az 500 lejt. Ez lehet a gazdasági válság előtti nagy bevásárlási hullám Romániában, amit a további drágulásoktól való félelem hajt, vélik az elemzők. Bár számos webáruház ellopta a rajtot, és már az elmúlt napokban árkedvezményeket hirdetett, az idei Black Friday a legtöbb helyen november 11-én, pénteken, illetve az azt követő hétvégén lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük