Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Zöld megállapodás Kézdivásárhely környékén

„Helyi partnerség egy fenntartható és energiafüggetlen közösségért” címmel valósít meg 424 ezer lej értékű projektet a Green Energy Egyesület, számolt be lapunknak Vajda Lajos. A zöldenergia termelésével és felhasználásával foglalkozó klaszter elnöke szerint a program általános célja egy olyan együttműködési mechanizmus létrehozása az üzleti szféra, a civil társadalom képviselői és a helyi hatóságok között, mely elősegíti a fenntartható és energiafüggetlen közösségek kialakítását és fejlesztését a Kézdivásárhely környéki településeken.

Magánszemélyeket ellenőriz az adóhatóság

A magánszemélyek körében nagyszabású ellenőrzéseket tart július óta az Országos Adóhatóság. Hamarosan a Facebookon és Instagramon nyomuló influenszerekhez is bekopognak az adóellenőrök. Lucian Heiuş, az ANAF vezérigazgatója sajtótájékoztatóján elmondta: azokat vadásszák, akik gyanúsan nagy lábon élnek ahhoz képest, hogy minimális jövedelmet vallanak be. Legnagyobb eltérést a hivatalosan bevallott jövedelem és az ANAF által becsült jövedelem között egy Iași megyei magánszemélynél észlelték, aki 11 millió lejes bevételét próbálta eltitkolni. Az ANAF elnöke szerint kényszervégrehajtás indult Diana Șoșoacă szenátor ellen, aki 30 ezer euróval tartozik az államnak. Az adóhatóság egyébként legalább 70 csapattal terepezik, és több mint 500 ezer magánszemélyt akar ellenőrizni.

Nőtt a megszüntetett cégek száma az első félévben

Kovászna megyében 317 vállalkozás szűnt meg, ami a harmadik legkisebb érték országos viszonylatban. 8,7 százalékkal több céget számoltak fel 2022 első félévében, mint az elmúlt év azonos időszakában, derült ki az Országos Cégnyilvántartó tájékoztatásából. Az idei év első hat hónapjában országos szinten 35.420 vállalkozást szüntettek meg. A legtöbb cég Bukarestben, valamint Temes, Konstanca és Kolozs megyékben szűnt meg. A másik végletet Ialomița, Călărași és Kovászna megyék jelentik, ahol 295, 303, illetve 317 céget töröltek a nyilvántartásból az első félévben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.