Felhívás!

Röviden

Vízió a szebb jövőről

Idén a mesterséges intelligencia témájával foglalkozik a Digitális Székelyföld Konferencia. Az IT Plus Klaszter szervezésében ezúttal Marosvásárhelyen, a Sapientia Tudományegyetemen, szeptember 26–29. között rendezendő hetedik IT és Innovációs Konferencia víziója, hogy Székelyföld 2025-re olyan régióvá válik, ahol a magas hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások teszik ki a gazdasági termelés legnagyobb hányadát, ez pedig a társadalom jólétének növekedéséhez vezet. Ebben a vízióban a digitalizálás, az informatikai eszközök és megoldások fontos szerepet játsszanak. Az említett témakört Barabási Albert László, Szertics Gergely, dr. Gál András Levente, Kolumbán Gábor szakértők járják körbe. Szó esik az Ipar 4.0-, Fintech-, Big Data-, Projektmanagement-, RDI-, agrárinformatika- és okos városok-témákról, illetve digitális marketingről, felnőttképzésről, a Székelyföld-brandről, GDPR-ról és innovációs fejlesztésekről is. Bővebb tájékoztatás a www.digitalisszekelyfold.ro honlapon található.

 

Befizette már az adót?

Szeptember 30-ig lehet pótlékmentesen befizetni a helyi adókat és a gépjárműadó második félévi összegét az önkormányzatok kasszájába, ezt követően ugyanis már büntető és késedelmi kamatokat számolnak. Fontos tudni, hogy az adófizetési kötelezettség mindazokra vonatkozik, akik 2018. december 31-ig birtokoltak lakást, telket vagy járművet, még ha időközben el is adták ezeket. A cégek számára fontos és kötelező, hogy rendszeresen újraértékeltessék ingatlanjaikat, mert ha ezt nem teszik meg, előfordulhat, hogy nagyobb adót kell fizessenek.

Aprópénzből üdültünk

Átlagban 377 eurót költöttek 2017-ben egy üdülésre az Európai Unió (EU) állampolgárai; a legkevesebbet – átlagban 135 eurót – a romániaiak fordítottak erre a célra – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat kimutatásából. A legnagyobb összeget, átlagban 769 eurót, a luxemburgiak költöttek egy üdülésre 2017-ben, aztán az osztrákok (641 euró) és a máltaiak (633 euró) következnek a sorban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.