Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ezen a héten lejár a kedvezményes adófizetési határidő!

Igyekezniük kell azoknak a magán- és jogi személyeknek, akik élni szeretnének kedvezményes ingatlan-, telek- és járműadó kifizetésének lehetőségéve. Akárcsak az elmúlt években, idén is március 31-e, vasárnap ameddig be kell fizetni a helyi adók első részét. Mint ismert, aki eddig a határidőig az önkormányzatok adóhivatalaiban befizeti a teljes évi ingatlan, terület és járműadót, az 9-10 százalékos kedvezményben is részesül. Az adótörvénykönyv szerint a helyi adókat két részletben lehet befizetni, így a második részletet majd szeptember 30-ig kell kifizetni. Aki eddig a határidőig nem tesz eleget kötelezettségének, késedelmi és büntetőkamatot is fog fizetni. Ezeket minden napra számolják, így a késedelmi kamat naponta a tartozás összegének 0,3 százaléka, a büntetőkamat pedig napi 0,01 százalék.

 

Digitális Innovációs Hub Sepsiszentgyörgyön

A Horizont projekt keretében Digitális Innovációs Hubnak választották ki a sepsiszentgyörgyi Vállalkozói Inkubátorházat, tájékoztatott Mátyus Enikő. Az inkubátorházban működő InnoHub közösségi munkatér koordinátora szerint a projektre 80-an pályáztak Európában és 30 pályázót választottak ki, köztük a sepsiszentgyörgyi Vállalkozói Inkubátorházat, hiszen az épületben egy egész vállalkozói rendszer működik, így a betelepült cégek mellett ott vannak a vállalkozói klaszterek és a CoWorking iroda is.

 

Új szerzői jogi szabályok az interneten

Az Európai Parlament megszavazta az új szerzői jogi szabályozás irányelvét, amellyel azt szeretnék biztosítani, hogy az internetes vállalatok és platformok a jelenleginél többet fizessenek a felhasznált tartalmak után a művészeknek, a zenészeknek és a hírszolgáltatóknak. Az internetes óriások ezentúl közvetlen felelősséggel tartoznak az oldalukon megjelenő tartalmakért, de az irányelv felhatalmazza a hírszolgáltatókat, hogy újságíróik nevében javadalmazásról tárgyalhassanak a híraggregátorokkal. Az irányelv szerint egy újságcikk-részlet megosztása továbbra sem jelent majd jogsértést, de a megállapodás szavatolja, hogy a hírgyűjtő oldalak ne élhessenek vissza ezzel az engedménnyel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük