Felhívás!

Kelemen: az RMDSZ arra fogja biztatni választóit, hogy vegyenek részt a referendumon

Kelemen: az RMDSZ arra fogja biztatni választóit, hogy vegyenek részt a referendumon Románia

Az államfőnek alkotmányos joga referendumot kiírni – nyilatkozta szerdán Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, hangsúlyozva, hogy a szövetség a népszavazáson való részvételre fogja buzdítani szavazótáborát.

Kelemen kiemelte, az RMDSZ mozgósítani fogja szavazótáborát az európai parlamenti választásokon és a referendumon való részvételre is.

“Bármikor, bármilyen szavazásról is van szó, el kell menni szavazni, különben nem tudjuk befolyásolni a dolgokat. Ezért mi is azt fogjuk mondani választóinknak és támogatóinknak, hogy vegyenek részt mind az EP-választáson, mind a referendumon. Mi is mozgósítani fogjuk közösségünket” – nyilatkozta Kelemen a Központi Választási Iroda székhelyén, ahol iktatták szerdán az RMDSZ EP-jelöltlistáját és támogató aláírásait.

Klaus Johannis államelnök múlt kedden azt nyilatkozta, ‘csaknem biztos abban’, hogy az igazságüggyel kapcsolatos népszavazást ír ki május 26-ára, az európai parlamenti választások napjára. Keddre az államfő egyeztetésre hívta a Cotroceni-palotába a civil társadalom képviselőit, szerdán pedig a bírói hatóság, valamint a bírák és ügyészek szakmai szervezeteinek képviselőivel találkozott, hogy az igazságügyi rendszer helyzetéről tárgyaljanak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások