Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ösztönző kezdeményezés

Jelentős összeggel – egyenként százezer euróval – támogatják azokat a vállalkozásokat, amelyek célja nem a profitszerzés, hanem jövedelmükből szociális problémákat orvosolnak, ilyen a szegénység leküzdése és a sérülékeny társadalmi csoportok felzárkóztatása.

Kovászna Megye Tanácsa az Aktív Polgárság Erőforrás Központtal és a Szociális Innovációért Egyesülettel közösen összesen 17 szociális vállalkozás indítását támogatja, egyenként százezer euróval. A Social Economy Start Up nevű gazdaságélénkítő pályázatról Grüman Róbert a háromszéki önkormányzat alelnöke elmondta: ez a fajta vállalkozási forma Romániában viszonylag új. A lényege, hogy a szociális vállalkozások a profitjuk 90 százalékát visszafordítják valamilyen társadalmi gond rendezésére, vagy hátrányos helyzetben lévők foglalkoztatására.

Háromszéken korábban egy cég kapta meg a szociális vállalkozás minősítést, ám támogatás hiányában fel is függesztette tevékenységét.

A pályázatindítón a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány képviselői számoltak be tapasztalataikról, és rámutattak, hogy azok a szociális vállalkozások lehetnek sikeresek, akik egy előző működő tevékenységre építenek és a tulajdonosban megvan a belső indíttatás, hogy másokon segítsen. Kolumbán Gábor, az alapítvány igazgatótanácsának elnöke szerint arra kell odafigyelni, hogy bár a szociális vállalkozás valamilyen társadalmi szükségletre válaszol, piacon érvényesíthető terméket vagy szolgáltatást kell előállítani. Arra hívta fel a figyelmét, hogy hátrányos helyzetű személyekkel nehéz dolgozni, és számolni kell azzal, hogy hiányos a munkakultúrájukkal veszélyeztethetik az egész vállalkozást. A pályázattal kapcsolatos részleteket a www.cetatenieactiva.ro oldalon olvashatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 5., 19:08
    ÉRTÉKELÉS: 0

    A Pénz szerzés egy magassab iskolája
    A végeredmény a szocialisan nehezebb helyzetüek hátán illetve ezeket a személyeket felhasználva jelentős vagyon megszerzése természetesen magánvagyonba.Meg lehet győződni csiki viszonylatba így müködik!!!