A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Óriási bírságot róttak ki három multinacionális üzletláncra

Óriási bírságot róttak ki három multinacionális üzletláncra Gazdaság

Összesen 18,8 millió eurós bírságot szabott ki a Versenytanács három nagy kiskereskedelmi üzletláncra (Auchan, Cora, Carrefour) és négy beszállítójukra a piaci szabályok megszegése miatt.

A hatóság csütörtöki közlése szerint a törvénysértések 2010 és 2016 között történtek. A Versenytanács megállapította, hogy ebben az időszakban több esetben a három üzletlánc és a négy beszállító összejátszva szabta meg az árait. Előfordult, hogy a viszonteladási árat nem a kereslet-kínálat szabályai határozták meg, hanem a beszállítók és az üzletláncok kiegyeztek egy rögzített összegben.

Az Auchant 7,84 millió, a Carrefourt 5,79 millió, a Corát pedig 2,66 millió euróra bírságolta a Versenytanács. A beszállítók közül a Pepsi forgalmazóját (Quadrant-Amroq Beverages), a Star Foods vállalatot, a Doncafé és az Amigo forgalmazóját (Strauss România), illetve a Nelson Prod nevű kisebb céget büntették.

A Carrefour elismerte, hogy megszegte a versenyszabályokat, ezért csökkentett bírságot kapott. A többi vállalatnak fellebbezési lehetősége van.

(Maszol/Hotnews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.