Felhívás!

Orban: Romániának nagyon jók a perspektívái a gazdaság fellendülését illetően

Orban: Romániának nagyon jók a perspektívái a gazdaság fellendülését illetően Gazdaság

Romániának “nagyon jók” a perspektívái a gazdaság fellendülését illetően, és a minősítő ügynökségek “a kormány hitelességének” köszönhetően nem rontottak az ország minősítésén a koronavírus előidézte gazdasági válság idején – állította szombaton Ludovic Orban kormányfő.

“Románia gazdasága egyike azoknak a gazdaságoknak, amelyek a legnagyobb ellenállóképességről tettek bizonyságot. Európai szinten a harmadik helyen állunk ezen a téren. Két országnak volt csak a nálunkénál kisebb gazdasági visszaesése az első félévben. Romániában a visszaesés 3,9 százalékos. A költségvetési deficit növekedése szempontjából Románia szintén azon országok között van, ahol ez alacsony volt. (…) Az általam vezetett kormány hitelességének (…) köszönhetően ugyanakkor a minősítési ügynökségek nem rontottak az ország minősítésén, és Romániának nagyon jók a perspektívái a gazdaság fellendülését illetően” – fejtette ki a miniszterelnök Râmnicu Vâlceában.

Nyomatékosította ugyanakkor, hogy a COVID-19 által előidézett nemzetközi válság ellenére Romániában nőtt mind az alkalmazottak száma, mind a nettó átlagbér.

Szeptember elsején mintegy kétezerrel több munkaszerződéses alkalmazott volt Romániában, mint január elsején, a nettó átlagbér pedig 5%-kal magasabb volt idén júniusban 2019 júniusához viszonyítva. Júliusban pedig 74 lejjel nőtt a nettó átlagbér júniushoz viszonyítva, és majdnem 8%-kal volt magasabb, mint 2019 júliusában, részletezte Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.