Felhívás!

Orban: a közméltóságok jutalékának korlátozása 1,2 milliárd lejnyi megtakarítást jelent

Orban: a közméltóságok jutalékának korlátozása 1,2 milliárd lejnyi megtakarítást jelent Gazdaság

A közméltóságok jutalékának korlátozása 1,2 milliárd lejnyi megtakarítást jelent – közölte hétfőn a községek országos szövetségének közgyűlésén Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő arról beszélt, hogy nem csak a polgármesterek és az alpolgármesterek juttatásainak szabtak felső határt, hanem a parlamenti képviselőknek, a minisztereknek és az ország elnökélnek is. Azt mondta: erre azért volt szükség, hogy növelni tudják a beruházásra fordítható összeget.

A miniszterelnök bírálta azokat a jogszabályokat – példának az újságírók bérének tervezett adómentesítését hozta fel – amelyek növelik a kiadásokat, és csökkentik a bevételeket.

Kifejtette: egy év leforgása alatt “nem lehet kétszer megduplázni a gyermeknevelési támogatást”. Rámutatott: Németországban például adócsökkentést adnak a gyermekek száma szerint, ami racionálisabb megoldás, mint az itteni gyermekpénz.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 18., 19:19
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Nagyon jo kezdeményezés. A szpeciális nyugdijakot lenne nagy szükség meszüntetni, mert azokat a horribilis összegeket el sem tudják költeni már abban az életkorban. Szégyen s gyalázat, hogy mekkora összegeket fizetnek ki a honatyáink nyugdijára, míg az átlag nyugdijasnak a létfontosságu dolgaira sem elég az a csekély összeg.