Felhívás!

OMV: márciusban 30 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés Romániában

OMV: márciusban 30 százalékkal csökkent az üzemanyag-értékesítés Romániában Gazdaság

Márciusban hirtelen 30 százalékkal csökkent Romániában az OMV olajvállalat üzemanyag-értékesítése a rendkívüli helyzet bevezetése miatt – közölte szerdán a vállalat a bukaresti értéktőzsdén közzétett jelentésében.

A Romániában piacvezető OMV Petrom azt is közölte, hogy a drasztikus visszaesés következtében csökkentették a petrobrazi olajfinomító kihasználtságát, 80 százalékra. Az eladások zuhanása döntően befolyásolja a vállalat első negyedéves eredményeit, melynek mutatószámait április 29-én teszik közzé.

A koronavírus-járvány harmadolta az új autók piacát is. A román autógyártók egyesülete közölte, hogy márciusban 32 százalékkal, 6654-re csökkent a forgalomba helyezett új autók száma. Az első negyedévben csaknem 22 százalékos visszaesést jegyeztek, így január-február-márciusban 27 979 új autót helyeztek forgalomba.

A használt járművek forgalomba helyezése is csökkent, de nem annyira látványosan, mint az új autóké. Márciusban 3,55 százalékos csökkenést jegyeztek (36 049 jármű), az első negyedévben pedig 108 080 járművet vettek nyilvántartásba, ami 2 százalékos csökkenésnek felel meg a tavalyi azonos időszakhoz mérten.

Romániában március 16-án rendelték el a rendkívüli állapotot a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, majd pár nappal később szigorú kijárási tilalmat vezettek be. Jelenleg csak igazolással megindokolva hagyhatják el otthonaikat azok, akiknek halaszthatatlan teendőik vannak, amit a hatóságok szigorúan ellenőriznek és rekordnagyságú bírságokat rónak ki a rendelkezéseket megszegőkkel szemben.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.