Felhívás!

Nyüzsgés a munkapiacon

Június folyamán összesen 1,2 millió adatlapot töltöttek ki az eJobs-on, Románia legjelentősebb internetes állásközvetítőjének honlapján. Ez a szám 35 százalékkal több a tavaly júniusinál.

Az érdeklődők, jelentkezők közül legtöbben Bukarestben szerettek volna állást találni (200 ezer bejelentkezés), de Kolozsvár (172 ezer), Brassó (160 ezer) sem sokkal marad el a főváros mögött. A legkeresettebb munkakörök, tevékenységi ágazatok: áruházi dolgozó, BPO (business process outsoursing – az üzleti folyamatok kihelyezése), továbbá informatika, távközlés, bank, pénzügyi műveletek. Csökkent az érdeklődés az egészségügy és gyógyszer-forgalmazás iránt, emelkedett a kereslet az idegenforgalom és vendéglátás által kínált munkahelyek iránt. A 25-35 éves korosztály csaknem 500 ezer adatlapot küldött a címzetteknek, a 18-24 évesek több mint 300 ezret, a 36-45 évesek 200 ezret, a 18 év alattiak 15 ezret.

Az 1999-ben indított eJobs szolgálat július elején 20 ezer romániai és külföldi munkalehetőséget hirdetett, ismertetett. Adattárában már több mint 4 millió álláskereső adatlapja található, a Facebook közösségi oldalon meghaladja a 300 ezret a követőinek, rajongóinak a száma.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.