Felhívás!

Nem fizettek kártérítést az utasoknak, végrehajtják a Blue Air és a Wizz Air számláit

Nem fizettek kártérítést az utasoknak, végrehajtják a Blue Air és a Wizz Air számláit Gazdaság

Végrehajtás alatt állnak a Blue Air és a Wizz Air számlái, mert nem fizették ki a 250 és 600 euró közötti kártérítéseket az arra jogosult légi utasoknak, akiknek késett a járata, illetve törölték azt – közölte szerdán a légi utasok jogvédelmével foglalkozó, Romániában is működő, holland, FlightClaim.ro internetes platform.

A dokumentum szerint a FlightClaim Romániában, Spanyolországban és Németországban elérte, hogy jogerős ítéletet hozzanak olyan légitársaságok ellen, amelyek nem fizettek törvényes kártérítést az utasoknak, és amelyek nyomán zárolták az illető légitársaságok számláit mindaddig, amíg ki nem fizették a 250-től 600 euróig terjedő kompenzációt. Legutóbb, januárban, három ízben kezdeményeztek végrehajtást a Blue Air és a Wizz Air számlái ellen.

A FlightClaim képviselői azt állítják, hogy az elmúlt évben más légitársaságokat, például a Vuelinget vagy a TAROM-ot is végrehajtották ugyanezen problémák miatt, akár külföldi bíróságokon is, miközben számos más, az Air Bucharest, Lufthansa, Iberia, Alitalia, Swiss, Air Moldova, Ryanair, Eurowings vagy TAP légitársaságokkal utazók ügye bírósági eljárásban van.

Jelenleg a FlightClaim.ro-nak mintegy 170 ügye van a különböző bíróságokon, amelyek közül kb. harminc Romániában, száz Németországban, harminc Franciaországban és tíz Spanyolországban. A bírósági ügyek az összes esetnek csak 2%-át teszik ki, de a legtöbb ügyet a társaság szakemberei és ügyvédei békés módon megoldják. A legkisebb végrehajtott összeg 250 euró volt, a Blue Air légitársasággal szemben, de a végrehajtási határozatok átlagos értéke körülbelül 10.000 lej, az 5-8 személyes utascsoportok esetében – írja a közlemény.

A FlightClaim.ro azt mondja: jóllehet ‘több mint világos’ előírások vannak, hogy milyen esetben mennyi kompenzációt kell fizetniük, egyes légitársaságok nem hajlandók ezt megtenni, így kénytelenek zárolni a számláikat, ami jóval nagyobb költségekkel jár a légitársaságok szempontjából, mintha azonnal fizetnének.

Az Eurostat adatai azt mutatják, hogy európai szinten a problémás repülések száma mintegy 40%-kal nőtt az elmúlt években. 2018-ban több mint 4,5 millió utast érintett a járatok törlése vagy késése, ami összesen csaknem kétmilliárd eurós kártérítést jelent. Európában a kompenzáció átlagos értéke 422,85 euró/utas.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 30., 7:33
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Ez igen! És amikor a buszok késnek és/vagy nem veszik fel a diákot holott bérlete van kihez lehetne folyamodni?! A diák minden veszélynek ki van téve ilyenkor:sorozatgyilkosoknak,pedofiloknak stb.!😤