Felhívás!

Négy évvel meghosszabbította a képviselőház az Erdély-Moldva autópálya átadásának határidejét

Négy évvel meghosszabbította a képviselőház az Erdély-Moldva autópálya átadásának határidejét Gazdaság

2026. december 31-éről 2030. december 31-ére hosszabbította meg a képviselőház a Marosvásárhelyt Iaşi-sal összekötő Egyesülés-autópálya átadásának határidejét.

A Marosvásárhely-Iaşi autópályát a 2020/105-ös kormányrendelet értelmében 2026 végére kellett volna befejezni, ezt a jogszabályt módosította kedden a képviselőház. A javaslatot 266 törvényhozó támogatta szavazatával, egyetlen tartózkodás volt. A képviselőház döntő fórumként szavazott erről.

A rendelet szerint az Egyesülés autópálya két szakaszból áll, a Marosvásárhely-Târgu Neamţ, valamint a Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni (Moldovai Köztársaság) szakaszból, a Pruton átívelő híddal.

A módosítás értelmében az autópálya két szakaszán az építkezés tényleges befejezésének, a munkálatok átvételének és a forgalom megnyitásának határideje 2026. december 31., szemben a rendeletben előírt 2024. december 31-i határidővel az Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ szakasz esetében, illetve 2030. december 31., szemben a 2026. december 31-i határidővel a Marosvásárhely-Târgu Neamţ szakasz esetében.

Szintén 2030. december 31-e az átadási határideje a Gyergyóditró-Târgu Neamţ szakasznak, a Pruton átívelő hídnak és a román-moldovai határon megépítendő határátkelőnek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások