Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy-Bege Zoltán az energiaválságról: a kereslet nagyobb, mint az olcsó kínálat

Nagy-Bege Zoltán az energiaválságról: a kereslet nagyobb, mint az olcsó kínálat Gazdaság

Az energiapiaci válságot az okozza, hogy jelenleg a kereslet nagyobb, mint az olcsó kínálat – jelentette ki Nagy-Bege Zoltán, az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke csütörtökön egy szakmai konferencián.

A szakember elmondta, hogy a válság a kereslet és a kínálat közötti egyensúly megteremtésével oldható fel. Az árak csökkenéséhez szerinte két út vezet: az egyik az olcsó energia kínálatának a növelése, a másik a kereslet csökkentése. Ez utóbbi az energiahatékonyság növelését vagy legalábbis a pazarlás megszüntetését jelenti.

„Nincs feltétlen szükség kifinomult beruházásokra az energiahatékonyság terén, és nem kell új megoldásokat kitalálnunk. Az első lépés az lenne, hogy megszüntessük a pazarlást az otthonunkban (…), a közintézményekben és a vállalkozásoknál egyaránt” – magyarázta.

Nagy-Bege Zoltán elmondta, hogy már évek óta zajlik a teljes energialánc digitális átalakulása, ami a folyamatok egyszerűsítéséhez és a költségek csökkentéséhez vezet.

Az ANRE alelnöke emlékeztett arra, hogy a városok nagy áram-, hőenergia-, földgáz- és üzemanyag-fogyasztók, ezért üdvözlendő minden olyan helyi szintű energiahatékonysági intézkedés, amely a pazarlás vagy a fogyasztás csökkentéséhez vezet. „Ezt látjuk Románia számos városában” – jelentette ki.

(forrás: Agerpres, fotó: Justin Iancu/Energy Industry Review)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 23., 8:13
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nincs ojan hogy olcsó kínálat, ne szeditsenek ezzel senkit. Nagy bevétel az van, ezt kellene mondja a szakember, ha lehet annak nevezni, mert ezek,, hivatalos tolvajok..