Felhívás!

Nagy-Bege Zoltán: az árak maximálása megszüntette a versenyt az energiapiacon

Nagy-Bege Zoltán: az árak maximálása megszüntette a versenyt az energiapiacon Gazdaság

Az energia árának maximálása megszüntette a piaci versenyt, aminek a következményei a Versenytanács látókörébe kerülhetnek – jelentette ki az utóbbi intézmény által kedden szervezett bukaresti rendezvényen Nagy-Bege Zoltán.

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke emlékeztetett arra, hogy a kormány a lakosságot kívánta megkímélni az energiadrágulástól az áram és a földgáz árának korlátozását előíró törvénnyel.

“El kell azonban mondani, hogy az ármaximálás megszüntette a versenyt az áram és a földgáz piacán, legalábbis a kiskereskedelmi piacán. Ez még akkor is súlyos, ha az intézkedés csak öt hónapig lesz érvényben, mert ennél hosszabb távon befolyásolhatja az áram- és a földgázpiacot, és lehet, hogy a Versenytanács is elemezni fogja ezeket a következményeket” – jelentette ki Nagy-Bege Zoltán.

Az ANRE alelnöke kifejezte a meggyőződését, hogy az intézkedés következményei tükröződni fognak majd a Versenytanács tavaly elindított árfigyelő rendszerében is. “Szerintem hasznos lenne, ha az ANRE szakértőinek bevonásával tárgyalnánk erről a kérdésről” – jelentette ki.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.