Felhívás!

Minden szabályt vállalnak

A mihamarabbi teljes nyitást várják a háromszéki vendéglő- és kávézótulajdonosok, mivel a teraszok megnyitása csak részben oldotta meg problémáikat, továbbra is alacsony a vendégforgalom, mivel elmaradnak a közösségi események. A Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Egyesületének (SVESZ) elnöke, Kovács István szerint vállalják, hogy minden szabályt betartanak, csak induljon újra a vendégforgalom.

A kormány, a járványügyi szakemberek és a vendéglátó-ágazat munkáltatóinak bevonásával kidolgozta már az éttermek és kávézók teljes megnyitásának szabályzatát. Eszerint egyirányú folyósokat kell kialakítani, hogy aki kimegy a mosdóba, egy másik útvonalon tudjon onnan visszatérnie a helyére. Az asztalok egymástól két méterre kell legyenek, és tilos lesz a szomszédos asztaltól bármit is elkérni. Az éttermekbe belépő vendégeket szűrni kell, a szemmel láthatóan beteg személyek nem léphetnek be. A vendégek távozása után minden asztalt fertőtleníteni kell.

A Mediafax hírügynökség információi szerint a kormány július 9-től, csütörtöktől engedélyezné a beltéri egységek megnyitását, ám Nelu Tătaru kitérő választ adott, szerinte a vendéglők teljes körű nyitásának dátuma a fertőzések számának alakulásától függ.

Kovács István rámutatott: várják már a beltéri egységek megnyitását, mert rossz idő esetén a teraszok nem jelentenek megoldást. Meglátása szerint a szabályokat könnyedén be tudják tartani, mert a teraszok megnyitásával számos óvintézkedést bevezettek, amiket megszoktak az alkalmazottak és vendégek is. A sepsiszentgyörgyi hotel- és étteremtulajdonos úgy véli: biztonságosabb, ha az emberek szervezett körülmények között járnak vendéglőbe, mint ha otthon, semmilyen óvintézkedés nélkül szerveznének nagy létszámú vendégséget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.