Hirdetés
Hirdetés

Nyaralás Görögországban

Az elmúlt napokban felizzottak az internetes turisztikai fórumok. A korlátozások lazításával sok hazai család elindult vagy indulna nyaralni. Tapasztalatok szerint sokakat elbizonytalanítottak a Görögország által július 1-vel bevezetett szabályok.

Hirdetés
Hirdetés

Közösségi oldalakon rengeteg fényképet osztottak meg a bolgár–görög határátkelőnél feltorlódott autókról, illetve a koronavírus-tesztelésről. A háromszéki utazásszervezők szerint, aki rászánja magát az utazásra, annak a határátkelőknél kisebb kellemetlenségekkel kell számolnia ám zsúfoltságmentes pihenésben lehet része. A bulgár–görög határszakaszon csak a Kulata és Promachonas közötti átkelőnél lehet belépni Görögországba, ám járványhelyzet alakulása függvényében a görög hatóságok előzetes figyelmeztetés nélkül változtathatnak a feltételeken. A Görögországba utazás előtt legalább 48 órával ki kell tölteni az online kérdőívet és megadott e-mail-címre küldenek egy egyedi kódot, amelyet mobiltelefonon vagy kinyomtatva kell felmutatni a görög határon. Az angol nyelvű nyomtatvány a https://travel.gov.gr linken érhető el. A román külügyminisztérium azt javasolja az utazóknak, használják a „Călătoreşte în siguranţă” applikációt.

Ugyancsak a folyamatos tájékozódást javasolja László Endre, a TTS utazási iroda vezetője is, aki szerint érdemes inkább repülőgéppel utazni. Az intézkedések nem a romániai turisták ellen irányulnak, hiszen Görögországnak szüksége van rájuk, ám minden ország védi a saját polgárait, mondta a szakember. A román tengerparttal szemben Görögországban nem növekedtek az árak, egyhetes utazás apartmanos elhelyezéssel, repülőjeggyel egy főre 450–500 eurótól kezdődik, míg a buszos kirándulás 200–250 eurótól megvásárolható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 8., 8:07
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Görögoról jut eszembe, h milyen képmutató vezetőink vannak. Grüman Robi egyik nap posztolja h a legjobb dolog, amit a nyáro tehetsz, hogy Kovászna megyébe látogatsz.. aztán másnap már a görög tengerpartról posztolgat..