Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a Világgazdasági Fórum

Megkezdődött a Világgazdasági Fórum Gazdaság

Megkezdődött a Világgazdasági Fórum. A világ vezető politikusai és üzletemberei a koronavírus-járvány miatt most nem Davosban, hanem online értekeznek.

Az egyik első téma az volt, hogy a koronavírus-járvány milyen hatást gyakorol a nemek közötti munkaerőpiaci esélyegyenlőségre.

Ann Linde svéd külügyminiszter szerint nem kérdés, hogy a járvány gazdasági hatásai jobban sújtják a nőket, akik sokkal bizonytalanabb helyzetben vannak a munkaerőpiacon.

– A nők sokszor ideiglenes, be nem jelentett munkákat végeznek, ezért egészen odáig mennék, hogy azt mondjam, a lányokat és nőket érintő jelentős recessziónak vagyunk tanúi – mondta a svéd külügyminiszter.

Egy felmérés szerint Franciaországban több mint 40 százalékkal nőtt a nők elleni erőszakos cselekmények száma a járvány kezdete óta. A nők és férfiak közti egyenlőségért, a diverzitásért és az esélyegyenlőségért felelős miniszter, Elisabeth Moreno azt mondta, a francia kormány igyekszik fellépni ez ellen.

– Számos intézkedéssel támogatjuk a nőket. Biztosítjuk számukra, hogy szükség esetén lehetőségük legyen felvenni a kapcsolatot egyesületekkel, civil szervezetekkel vagy a rendőrséggel. Úgy látjuk, hogy az erőszak csökken, annak ellenére, hogy a járványt még nem igazán sikerült kontrollálni. Úgy tűnik, az állami szerepvállalás, valamint az, hogy a jótékonysági és egyéb szervezetek is az erőszaktól szenvedő nők szolgálatára állnak, nagy segítséget jelent – mondta a francia miniszter.

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a kormányok, gazdasági és civil társadalmi csoportok összefogására, ösztönző intézkedésekre van szükség a nemek közötti munkaerőpiaci esélyegyenlőség újbóli fellendüléséhez, amely a járvány miatt visszaesett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük