Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Már a Tesla a világ legértékesebb autógyártója

Már a Tesla a világ legértékesebb autógyártója Gazdaság

Elon Musk elektormos autókat gyártó cége megelőzte a legnagyobb versenytársát, a Toyotát, szerda óta a Tesla a világ legértékesebb autógyártója – írja az amerikai Forbes.

Hirdetés
Hirdetés

A vállalat részvényeinek ára a héten 17 százalékkal nőtt, június 29-én már 1000 dollár felett zárták a kereskedést, július 1-én pedig a részvényenkénti ár elérte az 1155 dollárt. Ezzel az eredménnyel Musk cége a piaci kapitalizációt illetően megelőzte a legnagyobb riválisát: a Toyota jelenlegi értéke 203 milliárd dollár, a Tesla viszont 208 milliárd dollárt ér.

Ettől függetlenül a Toyota továbbra is messze több autót gyárt, mint a kaliforniai vállalat: 2020 első negyedévében Elon Musk vállalata 103 ezer gépkocsit szállított le, ezzel szemben a japán gyártó szerelőcsarnokaiból 2,4 millió jármű gördült ki.

Habár az simán elképzelhető, hogy a Tesla hamarosan ismét a Toyota mögött találja magát, a második hely ugyanakkor tartósan biztosnak mondható, hiszen a többi gyártó nagyon le van maradva az említett két cég mögött. A Volkswagen jelenlegi értéke 74 milliárd dollár, ezt követi a Honda 46 milliárddal, a BMW 41 milliárd, a General Motors már csak 36 milliárd, a Ferrari 32 milliárd, a Ford mindössze 24 milliárd, a Fiat Chrysler pedig 20 milliárdos értéken áll.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük