Felhívás!

Humánerőforrás-szakember tanácsai a 2020-as diplomásoknak

Humánerőforrás-szakember tanácsai a 2020-as diplomásoknak Gazdaság

A humánerőforrás szakértők szerint az idén munkát kereső diplomásokra nehezebb feladat hárul. Azt javasolják a fiataloknak, hogy ne várjanak a tökéletes ajánlatra, hanem keressenek egy első állást, majd később váltsanak egy jobban fizetettre.

A legszerencsésebb diplomások azok, akik informatikán vagy műszaki karon végeztek. Az a fiatal, aki az informatika területén dolgozik, a járvány idején is megkapja a 4000 lejes kezdő fizetést. Más területeken végzett diplomások azonban az elején legfeljebb 2800 lejes fizetésre számíthatnak, írja a Mediafax.

„Azoknak a fiatal diplomásoknak, akik most fognak neki az álláskeresésnek, a szokásosnál nehezebb feladatuk lesz” – mondta Raluca Pârvu, humánerőforrás-szakember.

„Azt ajánljuk a jelölteknek, hogy ne csak a fizetést vegyék figyelembe, hanem a munkáltató stabilitását és a szakmai fejlődés lehetőségeit is. Könnyebb egy első munkát találni, majd keresni egy jobbat, magasabb fizetéssel, mint ülni és várni a tökéletes ajánlatot” – tette hozzá.

Tavaly körülbelül 83 ezer hallgató végezte el felsőfokú tanulmányait Romániában. A foglalkoztatási ráta a járvány idején 60%-kal esett vissza, az aláírt szerződések 40%-át pedig befagyasztották.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.