Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel 10 millió hektár mezőgazdasági területre igényeltek uniós támogatást a gazdák

Közel 10 millió hektár mezőgazdasági területre igényeltek uniós támogatást a gazdák Gazdaság

Idén 9,82 millió hektár mezőgazdasági területre igényeltek európai uniós támogatást a romániai gazdák; ez 9041 hektárral több a tavaly jegyzettnél, a kérelmek száma azonban több mint 24 ezerrel csökkent az elmúlt évhez viszonyítva – közölte kedden a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA).

Hirdetés
Hirdetés

A területalapú támogatási kérelmek benyújtásának határideje május 17-én lejárt ugyan, de további 25 napig – azaz június 11-éig – még fogadják az igényléseket; a május 17-e után benyújtott kérelmek esetében munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentéssel kell számolni.

Az APIA szerint március 1-je és május 17-e között 802.956 igénylést nyújtottak be a gazdák, összesen 9.823.979 hektár területre. Tavalyhoz képest a kérelmek száma 24.008-cal csökkent, azonban a terület nagysága, amelyre támogatást igényeltek, 9041 hektárral nőtt. Ez azt igazolja, hogy a gazdálkodók évről évre egyre inkább tudatában vannak annak, hogy a termelékenység és a piaci versenyképesség növelése érdekében fontos a földterületek összevonása – vélik az APIA szakemberei.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük