Hirdetés
Hirdetés

Szebeni kutyaper

Szebeni kutyaper Románia

Tizenhétezer eurós kártérítést ítélt a Szeben Megyei Törvényszék egy medgyesi családnak kutyaharapás miatt. Az ítélet még fellebbezhető.

Hirdetés
Hirdetés

Tavalyelőtt egy 10 éves kislány az iskolából ment hazafelé, amikor a tömbházak közelében kóbor kutyák támadtak rá, megharapták. Polgári jogokért, a polgári felelősség érvényesüléséért küzdő medgyesi civil szervezet vállalta a vérző sérüléseket szenvedő kislány ügyének képviseletét különböző intézményeknél, szerveknél, végül a bíróságon is. Hivatkoztak a csaknem nyolc évvel ezelőtti, bukaresti “Ionuț-esetre”, amikor egy 4 éves kisfiút halálra marcangoltak a kóbor kutyák, és emiatt a család 2,4 millió eurós kártérítést kapott.

A Szeben Megyei Törvényszéken lezajlott perben a 17 ezer eurós kártérítésből 12 ezer euró a kislány nevére szól, 5 ezer euró pedig az édesanyja és édesapja nevére. Hogyha az ítélet véglegessé válik, a kártérítés kifizetése a medgyesi önkormányzatot terheli, illetve annak illetékes, felelős ügyosztályát. A bírák bizonyára figyelembe vették azt is, hogy – nagy valószínűséggel – a kutyatámadás utáni sokkhatás miatt a sérült kislány állapotos édesanyja elvetélt, nem tudta kihordani második gyermekét.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük