Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Környezetvédelmi miniszter: védelem alá kerülnek a 140 évesnél idősebb erdők

Környezetvédelmi miniszter: védelem alá kerülnek a 140 évesnél idősebb erdők Gazdaság

Costel Alexe környezetvédelmi miniszter pénteken bejelentette, úgy döntött, hogy több mint 38 ezer hektár erdőt emel át a termelési szektorból a védelmi szektorba, azokat, amelyek 140 évesnél idősebbek. Ezekben az erdőkben tehát nem végeznek több favágást, illetve csakis védelmi munkálatok engedélyezettek.

Hirdetés
Hirdetés

„Azt a nemzeti döntést hoztuk, amely szerint mintegy 100 ezer hektár erdő magas fokú védelmet fog élvezni. Ma, először is 38 ezer hektár, pontosabban Románia 8364 erdője, 140 évesnél idősebb erdő kerül be a védőkörzetbe, ahol csak védelmi munkák engedélyezettek, azok is csak nagyon korlátozottan. Az erdészeti fakitermelés nem engedélyezett többé.

Felkértük a Romsilvát, hogy szeptember 15-ig helyezze át őket a termelési erdőkből a védett erdők osztályába, hogy e pillanat után megőrizhessék és megvédjék őket. Átalakítjuk Románia mindezen százévesnél idősebb erdőjét, illetve az idős erdőket. Nincs többé erdészeti beavatkozás ezeken a területeken.

Fontos, hogy a következő időszakban a civil szervezetekkel és a Romsilvával együtt azonosítsuk ezeket a területeket” – mondta Costel Alexe.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások