Kitörési lehetőség

Kitörési lehetőség Gazdaság

Nemzetközi rendezvényekre juttatja ki a fiatal vállalkozásokat a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade nevű programja, amelyet a jövő héten, Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő Startup Week keretében ismertetnek az érdeklődőkkel.

Deák Gyöngyvér, az MNKH sepsiszentgyörgyi irodavezetője lapunknak elmondta, hogy jövő szerdán 15 órától a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi székhelyén mutatják be az InnoTrade programot, amely piacképes termékekkel, szolgáltatásokkal rendelkező vállalkozásokat támogat nemzetközi piacra való kijutásra. Elsősorban a globális konferenciákon való megjelenést segítik a fiatal startupok számára, azáltal, hogy felkészítik a vállalkozókat eredményes tárgyalástechnikára és segítenek a bemutatkozó prezentáció tökéletesítésében, illetve kifizetik a belépőket, a szállást és a kiállítóhelyek díját is.

Deák Gyöngyvér szerint a www.innotradeprogram.hu oldalon olyan startup vállalkozók jelentkezését várják, akik már rendelkeznek üzleti prototípussal, amellyel globális piacra lépnének és folyékonyan beszélnek angolul. A honlapon bejelentkező vállalkozókat egy szakmai zsűri választja ki, és az előszűrés során bizonyítaniuk kell projektjük egyediségét is.  A Magyar Nemzeti Kereskedőház sepsiszentgyörgyi irodavezetője szerint az InnoTrade program keretében tavaly 72 startupot segítettek kijutni 32 világszintű konferenciára.

ReFashion az iskolában kezdődik!

Ugyancsak háromszéki fiataloknak szól a Transilvanian Textile & Fashion klaszter rendezvénye, hívta fel a figyelmet Bogyó Mirela. A klaszter képviselője szerint a Startup Week keretében négy Kovászna megyei textilszakiskola – a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar, a kézdivásárhelyi Gábor Áron, a baróti Szabó Dávid és a bodzafordulói Nicolae Bălcescu-iskolák – diákjainak szerveznek olyan szakmai versenyt, amely fokozza kreativitásukat, és konkrét termékeket is készítenek. A ReFashion starts in school nevű rendezvény keretében a ruhák újrafelhasználást szorgalmazzák. Bogyó Mirela tájékoztatása szerint iskolánként két-két csapatot, összesen 16 diákot vontak be, akik sok használt ruhát kapnak, és azokból kell valami újat készítsenek. Minden csapatnak két terméket kell elkészítenien, egy lakástextíliát és egy ruházati cikket vagy kiegészítőt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.