Felhívás!

RÖVIDEN

Székelyföldön van a legtöbb „erős” cég

A Ziarul Financiar gazdasági napilapban megjelent Creditinfo România felmérése szerint a Székelyföldet is magába foglaló Közép Erdélyi régióban van a legnagyobb arányú „erős” cég. Az elemzők azokat a vállalkozásokat tekintik „erősnek”, amelyek határidőre kifizetik tartozásaikat és folyamatosan profitot termelnek. Ezt a kritériumot országos szinten csak a vállalkozások 5,6 százaléka teljesíti, viszont ezek adják a teljes profit 86 százalékát és a pénzügyi forgalom 40 százalékát. A gazdasági lap elemzése szerint a Kovászna, Hargita, Maros, Brassó és Szeben megyei cégek több mint hat százaléka pénzügyileg stabil és jövedelmező. Ezzel szemben a legkevesebb „erős” cég Mehedinţi, Krassó-Szörény, Dolj, Olt és Dâmboviţa megyékben van. A Creditinfo Románia szakértői arra is rámutatnak, hogy a kisvállalkozások nem tekinthetőek gyenge cégeknek, sőt, ellenkezőleg, a romániai gazdaság motorjai.

Pingpongoznak a vállalkozók

A Magyar Nemzeti Kereskedőház sepsiszentgyörgyi irodája és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa vállalkozóknak szánt sporteseményt szervez a közelgő Startup Week rendezvénysorozat keretében. Deák Gyöngyvér irodavezető szerint október 16-án a sepsiszentgyörgyi Topspin Asztalitenisz Klubban szervezik a helyi vállalkozók asztalitenisz versenyét. Az asztaliteniszhez hasonlóan működik egy vállalkozó élete is, hiszen pingpongoznak a  gondolatok a vállalkozó fejében, amíg megszületik a jó döntés és a megoldás. A PingPong for Entrepreneurs’ rendezvényére a sfantugheorghe@tradehouse.hu e-mail-címen lehet regisztrálni.

Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság idén is meghirdeti a Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című tanulmányi vetélkedőjét középiskolás diákok számára. A vetélkedő első fordulójára október 26-én kerül sor. Az 50 kérdésből álló online tesztre a diákok egyénileg kell válaszoljanak. November 29-én lesz a verseny döntője Kolozsváron. A döntőben az a 20 diák vesz részt, aki az online fordulón a legjobb eredményt érte el. A feladatok között esettanulmányok, tananyaghoz kapcsolódó kérdések várhatóak, amelyek megoldásához nemcsak elméleti tudásra, de kreativitásra is szükség lesz. A verseny fődíja 500 euró, második díja 300 euró, harmadik díja 200 euró készpénz. A versenyen való részvételhez október 25-ig kell regisztrálni a www.penzmagnes.ro oldalon. Itt megtalálhatóak a fontos tudnivalók, a versenyszabályok és a felkészüléshez szükséges anyagok is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.