Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kitart a belsőégésű motorok mellett a Dacia

Kitart a belsőégésű motorok mellett a Dacia Gazdaság

A Dacia ameddig csak lehet, kitart a belsőégésű motorok mellett, miközben a Renault csoport többi tagja a piaci verseny szempontjából kockázatosabb elektromobilitás felé nyit – jelentette ki Denis Le Vot, az autógyár vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek.

A vezérigazgató szerint a csoport minden tagjának „el kell játszania a rábízott szerepet”. A Dacia szerepe pedig az, hogy az átállás közepette megadja a kellő biztonságot az anyavállalat számára. „Ez az oka annak is, hogy a Dacia létezik” – fogalmazott Le Vot.

A Renault 2030-ra tervezi a teljes átállást az elektromos hajtásra, a Dacia viszont csak 2035-ben, amikor a belsőégésű motoros új autók értékesítése már be is lesz tiltva Európában.

A Renault csoporton belül inkább az olcsóbb modellekre összpontosító márka, a Dacia kínálatában jelenleg csak egyetlen elektromos modell szerepel, a Dacia Spring, amely a megrendelések 12 százalékát teszi ki. Ehhez 2023-ban egy hibrid modell is csatlakozik, míg az összes többi modell belsőégésű, benzines vagy autógázos (LPG) motort kap.

(forrás: MTI, fotó: Dacia/Facebook)
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.