Felhívás!

Kipróbálják a cégvezetést!

Tizenhárom fiatal iratkozott be, de csak öten fejezték be a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) és a Kovászna megyei kereskedelmi kamara által szervezett Vállalkozói Iskolát.

 

A kéthetes intenzív képzés során tapasztalt vállalkozóktól, intézményvezetőktől és szakemberektől tanulták meg a vállalkozás alapjait, és gyakorlati tudásra tettek szert. A szépmezői ipari parkban szervezett záróeseményen Kelemen Szilárd, a HÁRIT elnöke rámutatott: azért tartották fontosnak a képzést, hogy megmutassák a fiataloknak, itthon is meg lehet próbálni megfelelő életkörülményeket teremteni. Bodosi Imre, a Hamor Soft informatikai cég vezetője kifejtette, a székely ember mindig önálló volt, nem másnak dolgozott, hanem saját gazdaságában tevékenykedett. Meglátása szerint ezt a szellemi hagyományt érdemes folytatni, sok kis céget kell alapítani, főleg vidéken.

Csomos Szilárd, a képzés egyik résztvevője szeretett volna sok kérdést tisztázni, mielőtt belevágna saját vállalkozásába. Pál Hunornak már van vállalkozása, de szeretné azt fejleszteni, és a képzés arra adott lehetőséget, hogy olyanoktól kapjon információkat, akik már kijárták előtte az utat. Máthé Attila Zoltán könyveléssel foglalkozik, és azért jelentkezett a képzésre, hogy kapcsolatot alakítson ki, és szakmai információkat szerezzen az intézményvezetőktől. Nyáguly Ferenc Csongornak volt vállalkozása, amit bezárt, mert nem igazodott el a hivatali bürokráciában, most viszont új ismeretek birtokában szeretné újraindítani cégét. Szabó Áron diákként jelentkezett a Vállalkozók Iskolájába, hiszen itthon szeretné önmagát megvalósítani, ehhez pedig vállalkozást működtetne. Az öt végzős a héten egy záróvizsgán vesz részt, és a két legjobb diákot kihelyezik sepsiszentgyörgyi nagyvállalatokhoz, ahol a tulajdonképpeni cégvezető mellett irányíthatják a vállalkozást.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.