Felhívás!

Röviden

Teltház a vendéglátóknál

A szezonnyitó május eleji hosszú hétvégére már hónapokkal korábban lefoglalták a szálláshelyeket, mutatott rá Daragus Attila. Az ANTREC faluturisztikai szövetség Kovászna megyei elnöke ugyanakkor attól tart, hogy a fürdés betiltása a Szent Anna-tóban visszavetheti a forgalmat. A torjai polgármester emellett a Kézdivásárhely és Bálványos közötti út rossz állapota miatt is aggódik, hiszen az országos útügy idén sem különített el pénzt a felújítására, de még a karbantartást sem végzik. A hosszú hétvégén a tusnádfürdői panziókban is telt ház volt, mondta Albert Tibor. A polgármester szerint a wellness-központot bővíteni szeretnék. Hamarosan kiírják a közbeszerzést az önkormányzat tulajdonában levő központ bővítésére, ahová külső medencéket, csúszdákat építenek.

 

Tervezik az autópályát

Az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Vállalat (CNAIR) május végéig kiírja a licitet a megyénken is áthaladó Brassó–Bákó autópálya megvalósíthatósági tanulmányára. Az Erdélyt Moldvával összekötő autópálya a 2020–2030-as közlekedési mestertervben szerepel, és már előrehaladottak a tárgyalások a Világbankkal és az Európai Újjáépítési és Befektetési Bankkal (EBRD) a finanszírozás biztosításáról, valamint mindhárom pénzintézet támogatásáról biztosította a bukaresti hatóságokat.

 

Hazaküldik a pénzt

A napokban közzétett világbanki jelentés szerint az elmúlt esztendőben csaknem ötmilliárd dollárt küldtek haza a külföldön dolgozó román állampolgárok. Szakemberek szerint ez a trend jövőre is folyatódik, ez az összeg világszinten el fogja érni a 485 milliárd dollárt. A tavaly hazaküldött összegek több mint fele alig tíz országba irányult. A régióban Oroszországba érkezett a legtöbb pénz, összesen 8 milliárd dollár, majd Ukrajna és Románia következik 7,9, illetve 4,9 milliárd dollárral. A Világbank jelentése szerint az összegek megugrása a munkavállalás helyszínéül szolgáló országok gazdasági növekedésének tudható be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. május 3., 7:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Igy van.Majus vegeig kiirjak a licitet a Brasso-Bako-i autopalyara.2020 es 2030 kozott kesz kellene legyen ,de amint ezt az orszagot ismerjuk 2500-ig a fele biztosan kesz lessz!

 • User
  Dátum: 2018. május 3., 10:57
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Egyáltalán nem örülök a Bákó-Brassó autópályának, remélem, nem készül el soha. Az amúgy se hozna valós gazdasági fellendülést, mert helyi munkaerő hiányában itt nem telepedik meg egyetlen nagyobb cég sem. Vagy ha igen, akkor hozza magával a munkaerőt is — a nyakunkra. Az autópályán inkább szemét jön hozzánk, mint jólét, higulás, “multikultúra”. Nekem nem kell.