Felhívás!

Kezdőtőke és tanácsok

A háromszéki önkormányzat és több gazdasági szervezet mintegy tízmillió eurót költ a következő 2–3 évben üzleti ötletek megvalósítására, induló vállalkozások támogatására – jelentette be Tamás Sándor.

A háromszéki tanácselnök a megyeinfón elmondta, Kovászna Megye Tanácsa 11,8 millió lejes pályázati összeget nyert, amiből 40 startup-céget finanszíroznak egyenként 40 ezer euróval, de 400 fiatal továbbképzését is támogatják. Ez nem az egyetlen ilyen jellegű program Háromszéken, hiszen az önkormányzat mellett a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara, az ASIMCOV vállalkozói szövetség és a LAM Alapítvány is nyert vállalkozásfejlesztési pályázatot, ezek összesen 10 millió eurót költenek kezdő vállalkozók támogatására. Tamás szükségesnek tartja, hogy a pályázatok beindítása előtt egyeztessenek a gazdasági szervezetekkel és összehangolják ezeket a programokat. Olyan egységes vállalkozásfejlesztési tervezetre van szükség, amely beleilleszkedik mindegyik szervezet saját pályázatába, de a megyefejlesztési stratégiába is.

A minap a háromszéki kereskedelmi kamara elnöke, Édler András is bejelentette, hogy az OTP Consulting céggel közösen 22 millió lejes támogatást nyertek, és közel kilencven új cég létrehozásához nyújtanak egyenként 34 ezer eurós kezdőtőkét, illetve fennmaradásukhoz szükséges szakmai támogatást. Édler szerint Székelyföldön gondot jelent, hogy a potenciális vállalkozók rettegnek a kudarctól, katasztrófaként élik meg, ha cégük csődbe megy. Éppen ezért a vállalkozásfejlesztő program keretében szakmai tanácsokkal is próbálják a kezdeti akadályokon átsegíteni a háromszéki vállalkozókat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.