Felhívás!

Keresztbe tett egy óvás

Keresztbe tett egy óvás Gazdaság

Már sínen volt, majd ismét elakadt a brassói nemzetközi repülőtér termináljának megépítése. Bár egy nagyszebeni cég már májusban megnyerte a vidombáki repülőtér termináljának építését, de az egyik vesztes cég fellebbezése miatt a Brassó Megye Tanácsának újra kell értékelnie a beérkezett ajánlatokat.

Brassó Megye Tanácsa még májusban 145,2 millió lejért ítélte oda a szebeni cégnek az utasterminál tervezését és építését. A közbeszerzésre még két cég jelentkezett, egyikük ez utóbbi megfellebbezte a döntést. A bonyolult hazai közbeszerzési eljárások buktatója nem érte váratlanul a Brassó megyei tanácsot, hiszen júniusban ügyvédet bíztak meg, hogy képviselje érdekeit, amennyiben a bíróságra kerül a közbeszerzés odaítélése. Erre egyelőre nem került sor, viszont az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa elrendelte, hogy értékeljék újra a korábban beérkezett árajánlatokat. A fellebbező cég ugyanis sérelmezte, hogy a licitet megnyerő szebeni cég maximális pontszámot kapott ajánlatára, bár nem teljesítette a kiírás minden feltételét, például nem tudja beszerelni a folyékony robbanóanyagot kimutató biztonsági rendszert, mert erre nincs forgalmazási joga az országban, másik kifogás az volt, hogy a szebeni cégnek korábbi munkálatai során a kitűzött időponthoz képest csúszásai voltak.

Adrian Veștea brassói tanácselnök abban bízik, a közbeszerzés nem húzódik el, és tartani tudják az ütemtervet, vagyis 2020 végéig befejezik a repülőtér építését. A reptérépítésre 2006 és 2018 között kizárólag Brassó megye költségvetéséből 32,6 millió eurót fordítottak. Brassó megye tavaly 200 millió lejes hitelvonalat nyitott, ennek nagy részét a repülőtérre szánják. Idén a háromszéki lobbinak köszönhetően 23 millió lejt kaptak az állami költségvetésből. Számítások szerint 354 millió lejre van szükség a reptér teljes megépítéséhez, ennek kétharmada van meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.