Felhívás!

Háromnapos üzleti ötletbörze

Háromnapos üzleti ötletbörze Gazdaság

Rangos gazdasági és marketingszakemberek Tusványoson állítják pályára az erdélyi startupokat. A Tusványosi Szabadegyetemen hatodik éve szervez ötletversenyeket a budapesti mentorokkal dolgozó Hackathon-in-a-Box alapítója Turcsán Tamás Péter.

Idén július 24–26. között zajlik a háromnapos szakmai program, amelyen ismert és tapasztalt mentorokkal, üzletfejlesztési szakemberekkel találkozhatnak azok, akik eddig csak az interneten keresztül vitatkoztak a startupok jövőjéről. Müller Tamás marketingszakember és Turcsán Tamás Péter startup mentor az Infotér Egyesület által működtetett VIP-sátorban (Puskás Ferenc Kávéház) nyújt segítséget az érdeklődők számára üzleti ötleteik továbbfejlesztésében, az egyéni problémáik megoldásában, a stratégiai tervezésben és az üzleti lehetőségek érvényesítésében is.

A startup-esemény idén is egy szélesebb körű együttműködés keretén belül valósul meg, mivel a szervezésbe bekapcsolódott több helyi inkubátor és startup-támogató szervezet, a csíkszeredai The House, az udvarhelyi Harghita Business Center és az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége, a kolozsvári Kreatív Kolozsvár, a nagyváradi ROVE, a tusnádfürdői HUB egyesület, a sepsiszentgyörgyi Junior Business Club Egyesület, az iNNoHUB és a YEAT egyesület.

A tusványosi gazdasági program amelyhez délelőttönként – szerdától, péntekig 10 és 14 óra között bárki akár érdeklődőként is csatlakozhat. A program alatt a résztvevők a mentorok segítségével megismerkedhetnek egy igen hatékony, új ötlet- és vállalkozói készenlét-felmérő rendszerrel, a Pimento mappel.

Karácsony Zsolt, a társszervező Junior Business Club vezetője emlékeztetett, hogy a tusványosi startup-műhelymunkán az elmúlt években olyan fiatalok fordultak meg, akik jórészt ma már a saját vállalkozásukat építik. Az ötletgazdák számos díjat, elismerést gyűjtöttek be a munkájukkal mind a hazai, mind a nemzetközi megmérettetéseken.

Az eseményre előzetesen regisztrálni vagy további tájékoztatást kérni a turcsantamas@gmail.com vagy a juniorbusinessclub@yahoo.com e-mail-címen lehet.

Mi is az a Hackathon?

Hacking+marathon=Hackathon. Két napos speciális üzleti ötletversenyek szervezett eseményekkel. A Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat szervezői azon dolgoznak évek óta Magyarországon és a határon túli magyar területeken, hogy a megszülető ötletekből minél több megvalósuljon, az ötletgazdák megtalálják ötleteikhez a megfelelő társakat, partnereket, befektetőt.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.