Felhívás!

Kedvezményes hitelt kért a kormánytól a második legnagyobb román légi társaság

Kedvezményes hitelt kért a kormánytól a második legnagyobb román légi társaság Gazdaság

A kormánytól kért 42-45 millió euró értékű hitelt a román magántulajdonban levő Blue Air diszkont légi társaság, hogy átvészelje a koronavírus-járvány okozta bevételkiesést – adta hírül kedden a Hotnews.ro hírportál.

A hírportál a diszkont légi társaságtól származó értesülésekre hivatkozva úgy tudja, hogy az államnak évente 100 millió lej (20,6 millió euró) adót fizető vállalat kedvezményes feltételek mellett kéri a hitelt, amelyet visszafizetnek, ha újraindul a légiközlekedés.     

A Blue Air már március 17-én felfüggesztette valamennyi menetrendszerinti járatát azt követően, hogy a román hatóságok elrendelték a rendkívüli állapotot. A légitársaság ez után csak charter-járatokat üzemeltetett, és részt vett a világ különböző pontjain rekedt román állampolgárok hazaszállításában. Márciusban a vállalat dolgozóinak már csak 30 százaléka dolgozott, a többiek otthonról végezték feladataikat vagy szabadságot vettek ki. Jelenleg a vállalat mintegy 1500 dolgozójának több mint 90 százaléka kényszerszabadságon van.     

A Blue Air Románia második legnagyobb légitársasága, 2018-ban 5 millió utast szállított. Első helyen a Wizz Air áll 8,3 millió utassal, harmadik az állami Tarom, amely 2,7 millió utast szolgált ki.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.