Felhívás!

Jövő héttől harminc százalékkal csökken a szolgáltatások ára a román tengerparton

Jövő héttől harminc százalékkal csökken a szolgáltatások ára a román tengerparton Gazdaság

Augusztus 20. után akár 40 százalékkal is csökkenhet a romániai és bulgáriai tengerparti szolgáltatások ára az IRI Travel turisztikai ügynökség szerint.

Lucian Bădîrcea cégvezető elmondta, a román tengerparton augusztus 23. után az árak mintegy 30 százalékos mérséklődésére lehet számítani, Bulgáriában azonban már 20. után akár 40 százalékkal is kevesebbet kérhetnek a turistáktól a szolgáltatásokért, mint a főszezonban. Emlékeztetett, hogy idén mindkét tengerparton korlátozások nélkül lehetett nyaralni.

Mamaián például jelenleg személyenként 250 és 350 lej közötti összegbe kerül egy napra a szállodai szállás reggelivel. Augusztus 23. után 100 és 200 lej közötti összeget kell fizetniük a turistáknak ugyanezért a szolgáltatásért.

A bolgár Aranyparton jelenleg a szállás teljes ellátással átlagban 60-70 euróba kerül egy napra személyenként a hotelekben, augusztus 20. után ez az összeg 35-45 euróra csökken.

A román tengerparton a szállás hét napra reggelivel egy háromcsillagos szállodában jelenleg 2 ezer lejbe kerül személyenként. Az összeg 30 százalékkal, 1400 lejre csökken augusztus 23. után.

A bolgár tengerparton a szállás hét napra reggelivel egy háromcsillagos szállodában jelenleg 390 euróba kerül személyenként, az augusztus 20-i árleszállítások után azonban már csak 250-280 eurót kell majd fizetni – részletezte az adatokat a turisztikai ügynökség vezetője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.