Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Jelentősen drágultak az üzemanyagok az elmúlt hónapban

Jelentősen drágultak az üzemanyagok az elmúlt hónapban Gazdaság

Az elmúlt egy hónapban folyamatosan emelkedett a benzin és a gázolaj ára, így az elmúlt hónapok összes árcsökkenése a múlttá vált – írja a Digi24.ro.

Egy liter normál benzin jelenleg átlagosan 7,16 lejért, egy liter gázolaj pedig 8,53 lejért tankolható a töltőállomásokon.

A gázolaj július végén érte még el a mostani árszintet, míg a benzin szeptember első felében volt hasonlóan drága.

A Peco Online adatai szerint egy hónappal ezelőtt egy liter normál benzin átlagára 6,63 lej volt (53 banival kevesebb), a gázolaj literje pedig 8,02 lejért (51 banival kevesebb) volt kapható.

A múlt hónaphoz képest a benzin literenkénti átlagára 7,8%-kal emelkedett, ami azt jelenti, hogy egy teli tank ma 26 lejjel kerül többe, míg a gázolaj átlatosan 6,1%-kal kerül többe, vagyis 24,5 lejjel drágábban lehet tele tankolni egy autót.

A július 1-jén hatályba lépett 2022/106-os számú rendelet 50 banival csökkentette az üzemanyagok literenkénti árát. Így július 1-jén egy liter gázolaj 8,73 lej, egy liter benzin pedig 8,17 lej volt. Az eredetileg három hónapra tervezett intézkedést szeptemberben ez év végéig meghosszabbították.

A benzin és a gázolaj ára 2022-ben rekordmagasságokat ért el: június 30-án a gázolaj literenkénti ára 9,22 lej volt, a benziné pedig 8,65 lej.

forrás: Digi24.ro

fotó: Barabás Ákos

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük