Felhívás!

Innovatív üzleti ötleteket támogatnak

Egy újabb de minimis jellegű gazdaság-támogatási programon dolgozik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat megbízásából a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Édler András, a kamara elnöke lapunknak elmondta: a tavaly elindított gazdaságtámogatási programokat idén egy újabbal egészítik ki. Ezúttal azok a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett vállalkozások kaphatnak támogatást, amelyek újszerű, innovatív üzleti ötletet szeretnének megvalósítani, olyant, amivel akár a nemzetközi piacra is ki lehet lépni. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idei költségvetésében 2 millió lejt szán erre a gazdaságtámogatási programra, amely szerint legtöbb 40.000 eurót kaphatnak a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett vállalkozások az innovatív üzleti terveik megvalósítására. Édler szerint jelenleg azon dolgoznak, hogy meghatározzák pontosan, mit jelent az innovatív ötlet, és mire adhatnak támogatást, hiszen előfordulhat, hogy egy üzleti terv újszerűnek mutatkozik, de a gyakorlatban nem sikeres, mert nem vevő rá a piac.

Sepsiszentgyörgyön idén is meghirdetik azt a programot, amely által a helyi vállalkozók visszaigényelhetik ingatlanadójuk 33 százalékát, viszont a máshol bejegyzett cégek teljes adót fizetnek. Másik két támogatási program is elérhető lesz, így ösztönzik a sepsiszentgyörgyi kis- és középvállalkozások beruházásait, illetve a szépmezői ipari parkban megtelepedett cégek fejlesztéseit. Édler szerint idén a sepsiszentgyörgyi de minimis programok lehívásához elindítanak egy online platformot is, így nem kell majd a kéréseket papíron benyújtani, hanem digitális aláírással ellátva egyszerűen lehet feltölteni azt az online platformra. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.