Felhívás!

Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá

Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá Gazdaság

Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá vasárnap Viorica Dăncilă miniszterelnök jelenlétében a Victoria palotában, amelyikből egyik a Piteşti-Nagyszeben autópálya, Nagyszeben és Bojca (Boiţa) közötti szakasza, kettő pedig Bukarestre vonatkozik.

A Nagyszeben-Pitesti autópálya, Nagyszeben és Bojca közötti első szakaszának tervezési és kivitelezési szerződését Narcis Neaga, a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselője és a Porr Construct kft. ügyvezetője írta alá.

Az aláírási szertartáson Răzvan Cuc közlekedési miniszter azt mondta, hogy a három szerződés nagyon fontos a román állampolgárok számára. “Az első szerződés egy nagyon fontos és régóta várt autópálya, a Nagyszeben-Pitesti sztráda, ennek a Nagyszeben és Bojca közötti első szakaszára írtak vasárnap alá szerződést. Már első miniszteri mandátumom idején megértettem, hogy a Kárpátok áttörése a romániai gazdasági fejlődés prioritásai közé tartozik. (…) A szerződés áfa nélküli értéke 612 millió lej, amely 129 millió eurónak felel meg, a szerződés kivitelezési időtartama 48 hónap, ebből 12 hónapot a tervezésre és 36 hónapot az építésre szánnak” – mondta el Cuc.

A miniszter ismét megerősítette: semmilyen kifogással nem fogadnak el semmilyen késést.

Dăncilă: Romániát politikai érdekek mentén egy helyben tartották

Románia sokáig azért nem fejlődött, mert politikai érdekek mentén egy helyben tartották, nem volt megoldva a finanszírozás és túlzott volt a bürokrácia – jelentette ki Viorica Dăncilă.

“Románia sokáig azért nem fejlődött, mert politikai érdekek mentén egy helyben tartották, nem volt megoldva a finanszírozás és túlzott volt a bürokrácia. Az általam vezetett kormány arra vállalkozott, hogy mozgásba hozza a dolgokat és örülök, hogy ez sikerül. (…) A ma aláírt három infrastrukturális projekt is azt bizonyítja, hogy a PSD-kormány képes megoldani régóta megfeneklett dolgokat” – hangoztatta a miniszterelnök.

A kormányfő szerint a hatóságok gondoskodnak arról, hogy a munkálatokat a meghatározott határidőn belül és magas színvonalon végezzék el. “A román állam a vállalkozói környezet korrekt partnere, időben kifizeti számláit, teljesíti kötelezettségeit, de nem fogadja el a késéseket” – hangsúlyozta a Viorica Dăncilă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.