Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdasági miniszter: a vendéglátóiparban az első lépés a teraszok fokozatos megnyitása kell legyen

Gazdasági miniszter: a vendéglátóiparban az első lépés a teraszok fokozatos megnyitása kell legyen Gazdaság

A turizmus addig nem tud újraindulni, amíg a turista nem érzi biztonságosnak a nyaralást, a vendéglátóipart illetően pedig az első lépés a teraszok fokozatos újranyitása kell hogy legyen, mihelyt az egészségügyi tárca ezt engedélyezi, fejtette ki Virgil Popescu gazdasági miniszter csütörtökön.

Hirdetés
Hirdetés

Hozzátette, reméli, hogy ez minél hamarabb megtörténik, mert véleménye szerint mindenki vágyik már kiülni kávézni egy kávézó vagy vendéglő teraszára.

Virgil Popescu a romániai kis- és középvállalkozások országos tanácsa (CNIPMMR) által szervezett videókonferencián vett részt.

A miniszter leszögezte, a koronavírus-pandémia ezt a két szektort érintette a legsúlyosabban, de nem lehet „erőltetni” a turizmust, ha a turista nem érzi magát biztonságban, ha olyan intézkedéseket hoznak a hatóságok, amelyek megijesztik a lazítani vágyókat.

„Emiatt türelmesnek kell lennünk, várjuk, hogy a dolgok lecsendesedjenek, és időközben a szállodatulajdonosokkal, az utazási irodákkal közösen találjuk meg a legjobb megoldásokat a turizmus újraindítására” – fűzte hozzá a gazdasági tárcavezető.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük