Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fizetett szabadságot kaphat a húsvéti vakáció idejére a 12 évnél kisebb gyerekek egyik szülője

Fizetett szabadságot kaphat a húsvéti vakáció idejére a 12 évnél kisebb gyerekek egyik szülője Gazdaság

A 12 évnél kisebb gyerekek szülei közül az egyik kapjon fizetett szabadságot a húsvéti vakáció idejére – indítványozza az a sürgősségi kormányrendelet, amelyet Violeta Alexandru munkaügyi miniszter terjesztett elő a kormány csütörtöki ülésén.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető rámutat, amikor kidolgozták azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi, hogy a szülők közül az egyik fizetett szabad napokkal otthon maradjon a gyermekével az alatt az idő alatt, amíg be vannak zárva az iskolák és óvodák, nem tudhatták még, hogy miként alakul a koronavírus-járvány. Most ezt a rendeletet egészítenék ki a húsvéti vakáció idejére vonatkozó előírással.

Az a törvény, amely a szülők számára szabadnapot biztosít gyermekeik felügyeletéhez, amikor szélsőséges helyzetekben bezárják az iskolákat, március 17-én lépett hatályba.

Ezzel kapcsolatban Violeta Alexandru március 20-án úgy nyilatkozott, hogy egyetlen 12 éves kor alatti gyermeket sem szabad felügyelet nélkül otthon hagyni.

A tárcavezető hangsúlyozta: a jogszabály csak egyik szülő számára teszi lehetővé, hogy otthon maradjon felügyelni gyerekét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük