Felhívás!

Orban: a célunk, hogy hét végéig képesek legyünk elvégezni napi háromezer koronavírus-tesztet

Orban: a célunk, hogy hét végéig képesek legyünk elvégezni napi háromezer koronavírus-tesztet Románia

Az a céljuk, hogy hét végéig képesek legyenek elvégezni napi háromezer koronavírus-tesztet – jelentette ki csütörtök este a Digi24 műsorában Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő szerint Románia nemzetközi összehasonlításban nem áll rosszul. Példának azt hozta fel, hogy február 26-án, amikor az első fertőzött személyt igazolták Romániában, Spanyolországban kilenc, Franciaországban 12, Olaszországban 150 fertőzött személyt tartottak számon. Romániában ma 2738 fertőzött van, míg az előbb említett országokban tízezrek vannak, olyan körülmények között, hogy időközben mintegy 250 ezer román állampolgár tért haza, zömmel éppen ezekből az országokból.

Úgy fogalmazott, hogy a tömegvizsgálat elmélete “hazug és hamis”, mert más paraméterek szerint kell megbecsülni a fertőzöttek számát.

Elmondta: ezzel együtt az a céljuk, hogy hét végéig képesek legyenek elvégezni napi háromezer koronavírus-tesztet, amit idővel duplájára szeretnének emelni.

Szinte nyilvánvaló, hogy június 28-án nem lehet helyhatósági választásokat tartani

Szinte nyilvánvaló, hogy június 28-án nem lehet helyhatósági választásokat tartani – jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfő azt mondta, hogy törvénnyel fogják meghosszabbítani a jelenlegi önkormányzati vezetők mandátumát.

Hozzátette: egyeztetni fog a parlamenti pártok vezetőivel, és – a koronavírus-járvány alakulásának függvényében – együtt döntenek a helyhatósági választás új időpontjáról.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások